Kun Emese

A gimnáziumi évek után Kazahsztánban és az USA-ban dolgoztam néhány évig, hogy megteremtsem önmagamnak a tanulmányaimhoz, otthonhoz szükséges anyagi hátteret és nem utolsó sorban, hogy megismerjem igazi, teljes valóságukban ezeket a kultúrákat.
2006-ban végeztem Békéscsabán a Tessedik Sámuel Főiskola Gazdasági Főiskolai Karán, személyügyi szervező – human manager szakon és angol nyelvvizsgát tettem.
A tanulmányaim és a világban szerzett tapasztalataim arra ösztönöztek, hogy a munkahelyeimen karitatív munkát végezzek. Véradásokat szerveztem, a Vöröskereszt munkáját támogattam, árvízkor szponzorokat kutattam fel és aktívan részt vettem a szervezési munkákban.
Az elmúlt években a HMKH Hatvani Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán tevékenykedtem, mint ellátó-ügyintéző. Az ügyfélkörömben a büntetés-végrehajtásból kikerült illetve hajléktalan álláskeresők is voltak, az ő személyre szabott támogatásuk nem volt szokványos feladat. Később, rövid ideig a NMKH Pásztói Járási Hivatal Hatósági, Gyámügyi- és Igazságügyi Osztályán helyezkedtem el, mint hatósági szakügyintéző, de egyértelművé vált számomra, hogy nem vagyok tipikus hivatalnok, inkább mentornak tartom magam. Számomra fontosak az emberi kapcsolatok és nem esik nehezemre észrevenni, ha valakinek segítségre van szüksége, bármilyen nehézségbe ütközzön is. Ezért nagy öröm számomra, hogy 2018 áprilisában megtaláltuk egymást a Kontakt Alapítvánnyal, ahol jelenleg is a GINOP 5.1.5-16-2017-00013 – „Együtt a munkavállalásért – Nógrád megyében” projektben szakértőként dolgozom.